Ευρωπαϊκό πρόγραμμα eTwinning στο Δημοτικό σχολείο Μαυροθάλασσας

 

Τη φετινή σχολική χρονιά, οι μαθητές των τάξεων Δ’, Ε’ και ΣΤ’ συμμετείχαν σε 3 προγράμματα eTwinning. Τα προγράμματα ξεκίνησαν τον Νοέμβριο και ολοκληρώθηκαν τον Μάιο.

  • Οι μαθητές της Δ’ τάξης μαζί με μαθητές από την Ισπανία, Ιταλία, Ρουμανία, Πολωνία και με άλλους Έλληνες μαθητές εργάστηκαν σε δραστηριότητες που αφορούν το ηλιακό μας σύστημα. Το πρόγραμμα ονομάζεται “Spacewalkers” και μπορείτε να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες στην παρακάτω παρουσίαση ΕΔΩ.
  • Οι μαθητές των τμημάτων Ε1’ και Ε2’ μαζί με μαθητές από την Ισπανία και Ιταλία εργάστηκαν πάνω σε ένα περιβαλλοντικό πρόγραμμα, που αφορά κυρίως την ανακύκλωση. Το ονόμασαν “Recyclon eTwinTales”. Οι μαθητές έγραψαν ιστορίες όπου οι ήρωές τους μας προτείνουν αειφόρους τρόπους προστασίας του περιβάλλοντος. Μπορείτε να δείτε τις ιστορίες των παιδιών και λεπτομέρειες από το πρόγραμμα κάνοντας κλικ ΕΔΩ.
  • Οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης μαζί με μαθητές από την Πολωνία και Φιλανδία εργάστηκαν σε ένα πολιτιστικό πρόγραμμα κατά τη διάρκεια του οποίου μοιράστηκαν πληροφορίες για την χώρα τους, τον τόπο τους, το σχολείο τους και Χριστουγεννιάτικα ήθη και έθιμα, αποδεικνύοντας οι “eTwinners United” (ο τίτλος του προγράμματος) μπορούν να καταφέρουν πολλά μαζί. Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες ΕΔΩ.

Οι μαθητές και των 3 τάξεων ανταποκρίθηκαν με πολύ θέρμη και ζήλο σε όλες τις δραστηριότητες των προγραμμάτων τους καταφέρνοντας να δημιουργήσουν εξαιρετικές εργασίες. Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για την προσπάθειά τους και τον κόπο τους.

 

Το πρόγραμμα της Δ’ τάξης επιμελήθηκαν οι εκπαιδευτικοί Τσίκαλα Αικατερίνη (Αγγλικά) και η Τσολακίδου Γεωργία (Πληροφορική). Τα προγράμματα των Ε’ και ΣΤ’ τάξεων επιμελήθηκε η Τσίκαλα Αικατερίνη.

 

 

 

 

Αφήστε σχόλιο